Då blir kocken glad och jag vet med all säkerhet att Mr C älskar den här desserten, för efter jag fotat de här, försvann de lika fort som en avlöning, ja det är sant
Avsluta med grädde på toppen och strö över lite av de krossade kexen. Jag gillar att man kan variera den lite från gång till gång med de råvaror som är i säsong
Garnera med mynta eller citronmeliss. Ett par kvistar färsk mynta eller citronmeliss. Smaka av med vaniljsocker eller vaniljstång och ev lite honung om man vill
Bara måste dela med mig av detta recept. Sökte lite efter nya efterrätter till i helgen som var då vi skulle ha över lite folk och hittade detta recept hos Jenny
Varför inte världens enklaste LCHF-dessertmed färska jordgubbar och en vaniljkräm. Jag tar det som ett gott betyg och visst njöt vi alla av de här himmelskt goda desserterna
Ta fram desserterna ur kylen och dekorera medhallon, citronmelissoch eventuellt chokladflarn. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem med det varma hallonmoset
Chokladkaffekräm med whiskey toppad med vispad grädde och riven kaffechoklad. Värm vispgrädden i en kastrull tills första "kokbubblan" kommer upp, ställ av kastrullen ifrån plattan och lägg i kaffechokladen och låt den smälta
Halloncoulis. Vispa äggvitan ochcitronsaft tills skummet börjar lyfta. En dessert ti die for. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Strö över riven choklad och garnera med en limeskiva. Den går snabbt att göra och är väldigt god. Gjorde en mousseliknade dessertmed limesmak som toppades med riven choklad
6 2 gelatinblad 1 vaniljstång 5 dl vispgrädde 200 g mjölkchoklad med daim Topping 1 dubbeldaim Till servering ev vispad grädde bär Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
marie-louisebackström
Så gott med den syrliga smaken
Logga in eller Registrera för att kommentera.