Krämig cheesecake med höstiga smaker
www.baka.se
www.baka.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g Digestivekex
  • 1100 g Brynt smör
  • 11 msk kanel
  • 11/2 msk mald ingefära
  • 1600 g färskost, t ex philadelphiaost
  • 11 dl grädde
  • 13 st ägg
  • 13 dl florsocker
  • 12,5 msk majstärkelse, tex Maizena
  • 11,5 msk vaniljsocker
  • 11 krm salt
  • 11 st lime finriv skalet och pressa ur saften
  • 1 Färska fikon
  • 1 Fikon- eller plommonchutney
  • 1 Vispad gräddeSätt ugnen på 175°c
  • 1 Börja sedan med att bryna smöret.
  • 1 Mixa Digestivekexen till ett fint smul och blanda i kryddorna. Har du ingen mixer så använd dig av en grov plastpåse och lägg Digestivekexen i . Använd sedan en kavel och tryck/kavla på påsen så att kexen finfördelas till smulor.
  • 1 Blanda ihop smulorna med det brynta smöret och tryck ut i en bakpappersklädd form som är ca 23cm i diameter. Ett bra knep är att använda sig av ett glas med raka kanter för att få till jämna snygga kanter på kexbotten.
  • 1 Förgrädda skalet I ca 8-10 min och sänk sedan temperaturen till 150°c. Förbered under tiden fyllningen.
  • 1 Medans du förgräddar skalet lägg alla ingredienser förutom äggen, i en bunke och vispa ihop så att du har en slät smet.
  • 1 Vispa sedan i ett ägg åt gången, tills allt är väl blandat.
  • 1 Häll fyllningen i det förgräddade skalet och ställ i ugnen på 150°c . Grädda i ca 30-35 min
  • 1 Ställ att svalna och låt gärna stå i kylen över natten så blir den ljuvligt krämig rätt igenom.
  • 1 Garnera cheesecaken med fikonklyftor. Servera gärna med lite grädde och en plommon- eller fikonkompott till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.