1 Mixa
Digestivekexen till ett fint smul och blanda i kryddorna. Har du ingen mixer så använd dig av en grov plastpåse och lägg Digestivekexen i . Använd sedan en kavel och tryck/kavla på påsen så att kexen finfördelas till smulor.
1 Blanda
ihop smulorna med det brynta smöret och tryck ut i en bakpappersklädd form som är ca 23cm i diameter. Ett bra knep är att använda sig av ett glas med raka kanter för att få till jämna snygga kanter på kexbotten.
1 Förgrädda
skalet I ca 8-10 min och sänk sedan temperaturen till 150°c. Förbered under tiden fyllningen.
1 Medans
du förgräddar skalet lägg alla ingredienser förutom äggen, i en bunke och vispa ihop så att du har en slät smet.
1 Vispa
sedan i ett ägg åt gången, tills allt är väl blandat.
1 Häll
fyllningen i det förgräddade skalet och ställ i ugnen på 150°c . Grädda i ca 30-35 min
1 Ställ
att svalna och låt gärna stå i kylen över natten så blir den ljuvligt krämig rätt igenom.
1 Garnera
cheesecaken med fikonklyftor. Servera gärna med lite grädde och en plommon- eller fikonkompott till.
Den här soppan med fräscha smaker av citrusfrukter och ingefära kan jag varmt rekommendera. Ät den med en bit gott bröd och ni har en riktigt fin vardagsrätt
Cheesecakemed krossad choklad & ett täcke av krämig kolasås á la Jennys matbloggFoton. Börja med botten till cheesecaken, mixa digestivkexen till smulor och rör ihop med smält smör
Andra advent firar vi med tända ljus, lite varm glögg och en riktigt god cheesecake. Låt sedan cheesecaken stå i kylen i några timmar, gärna över natten, så att fyllnigen stelnar helt
Servera med valfri pasta, jag föredrar tagliatelle. Finhacka ruccolan och tillsätt den i såsen, låt såsen puttra i ett par minuter medan pastan kokar klart
Den här grytan påminner faktiskt lite om en flygande Jakob i smakerna. Jag serverade den med zucchinipasta då jag hade ett gäng zucchinis i kylen men den är nog lika god till lite ris eller quinoa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.