400 g
skalad och urkärnad pumpa (ex halloweenpumpa eller butternut)
1 grön
paprika
1 röd
paprika
1 dl
tomatpuré
2 –3
tsk dijonsenap
4 –5
dl vispgrädde
1 dl
vatten
1 ris,
exempelvis brasilianskt vitlöksris
sallad (ex tomat, gurka och romansallad)
1 Tillbehör:Grovhacka
löken och stek den i smör. Lägg över löken i en skål.Gnugga champinjonerna rena under vatten och låt dem torka till. Finhacka vitlöken. Skiva champinjonerna och ha ner dem i stekpannan. Stek tills de börjar torka till och ha sedan ner en klick smör och den hackade vitlöken. Salta, peppra och pudra över grillkrydda. Lägg över svampen i en skål.Skala och kärna ut pumpan. Skär den i 3 cm långa stavar. Kärna ur paprikorna och skär dem remsor. Smält en klick smör i pannan och ha ner pumpan. Låt den stekas 2–3 minuter och ha sedan ner paprikan. När det mjuknat, lägg tillbaka lök och champinjoner.Rör i tomatpuré, dijonsenap, grädde och vatten i pannan. Salta och peppra. Blanda allt och låt det puttra ihop i cirka 5 minuter. Servera med kokt ris och en enkel sallad.
Den här krämiga grytan tar lite tid att göra eftersom du måste göra pumpapuré också. Den ser inte mycket ut för världen, speciellt inte med detta mobilfoto eftersom jag glömde kameran
Soppan kan serveras med rostat pitabröd eller med cornflakes. Recept för en krämigpumpa soppa blir allt mer eftertrakt soppans framgång beror naturligtvis på kvaliteten av vattnet som används för att förbereda soppan
Senast i raden gjorde jag en krämigt god och fruktig variant med banan i botten och en härligt god fyllning av pumpa, färskost och kokosmjölk med ett överdrag av ljuvligaste choklad
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.