Krämig blåmusselsoppa med vitlöksbaguette
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 10.5 st gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 11 st morot
  • 12 msk rapsolja
  • 12 dl torrt vitt vin
  • 13 dl vatten
  • 12 msk koncentrerad kycklingfond
  • 13 dl vispgrädde
  • 11 st finhackad röd chili
  • 1 salt och peppar
  • 10.5 st baguette
  • 1100 g rumstempererat smör
  • 12 st pressade vitlöksklyftor
  • 12 tsk rivet citronskal
  • 12 msk hackad persilja
  • 1 purjolök
  • 1 citrontimjan
  • 1 hackad persilja
  • 11 kg blåmusslor 0.5 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 st morot 2 msk rapsolja 2 dl torrt vitt vin 3 dl vatten 2 msk koncentrerad kycklingfond 3 dl vispgrädde 1 st finhackad röd chili salt och peppar Vitlöksbaguette 0.5 st baguette 100 g rumstempererat smör 2 st pressade vitlöksklyftor 2 tsk rivet citronskal 2 msk hackad persilja Garnering purjolök citrontimjan hackad persilja Ugn: 250° grillSkölj musslorna. Kontrollera att musslorna sluter skalen genom att knacka dem lätt i köksbänken. Om de inte sluter sig och förblir öppna – kasta dem!
  • 1 Hacka löken och vitlöken. Tärna moroten. Fräs i rapsolja i en stor gryta.
  • 1 Späd med vitt vin, sätt plattan på högsta värme och lägg ner musslorna. Lägg på lock och koka i 3–4 minuter. Skaka grytan under tiden. När musslorna är kokta öppnar de sig. Kasta de oöppnade.
  • 1 Ta upp musslorna. Häll vatten, fond och grädde i grytan. Koka upp och tillsätt morot och chili. Låt soppan sjuda i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Ta musselköttet ur de flesta skalen. Fördela i soppskålar. Häll på soppan.
  • 1 Vitlöksbaguette: Skär baguetten i 2 cm tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Blanda smör, vitlök, citronskal och persilja. Smaka av. Bred smöret på brödet och gratinera i 5 minuter.
  • 1 Garnering: Garnera med hela musslor,

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.