Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Härliga primörer i form av vit ochgrön sparris och färskpotatis tillsammans med mjäll fjällröding och en lagom syrlig beurre blanc-sås, så gott som det bara kan bli
Låt sedan broccolibuketterna, ingefära ochcurrypastan fräsa med en kortis. Lägg i fisken och låt den sjuda lätt i några minuter bara och servera med ris eller nudlar
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis medgrön sparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Häll av vattnet från linsernaoch blanda dem med dressingen medan de fortfarande är varma. Krydda med rosmarin, salt och peppar och häll på rikligt med olja
Skiva skalad ingefära grovt och låt den svettas med i stekpannan. Krossa citrongräset och skär ner i stora tydliga bitar och tillsätt till stekpannan, citrongräset och ingefäran kan plockas ut vid serveringen
- ljuvlig fisk som delar sig i flagor och den goda smaken av smör och sommar. 2 dl gröna ärtor. Dela torsken i bitar och baka den i ugnen på 190 grader ca 8 min. Smält smöret och blanda med gurka, ärtor och dill precis innan servering 100 gr smör. 2 dl gröna ärtor
Innan grönsakernaoch kaprisen läggs på fisken tar dom först en kort sväng i stekpannan där smakerna får en chans smälta samman till en härlig grönsaksröra
I mitt recept tillsätter jag mer grönsaker än traditionella recept anger och serverar curryn antingen som matig sopp-gryta utan ris eller ibland med ris
Se till att skaka pannan då och då under rostningen så nötterna inte bränns vid. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.