Kräftfond på kräftskal
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kräftlag
  • 12 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • kräftskal från 1 kg kräftor
  • 3 –4 liter vatten
  • 1 msk dillfrö1. Dela vitlöksklyftorna på hälften och grovhacka löken. Skiva moroten. Hetta upp en stor kastrull med smör och ha ner lök och morötter. Låt det fräsa någon minut.
  • 12. Skölj kräftskalen och krossa klorna. Ha ner allt i grytan och låt det fräsa på hög temperatur till vätskan i kräftorna börjar försvinna ur kastrullen. Rör om med jämna mellanrum så det inte bränner fast.
  • 13. Slå på vatten så det täcker kräftorna och låt det koka upp. Skumma med en stor sked och låt kräftorna koka på hög temperatur i en halvtimme utan lock.
  • 14. Dra ner temperaturen, ha i dillfrön och lägg på locket. Låt kräftorna knappt sjuda i en timme. Sila av kräftskalen och spara kräftfonden i kylen till det är dags att använda den. Alternativt kan man frysa in den i iskubspåsar för att använda i såser och liknande.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.