Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på medsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvindoch nedförsbacke - somliga har det förspänt
Blanda de olika senapssorternamed skalet från apelsin, honung och rom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
I lördags blev det en liten helstekt kotlettradmed fina tillbehör som fick utgöra middag. Det tar tid att tillaga kotlettraden på så låg värme som den förtjänar, men det är värt besväret
Det finns i huvudsak gula och bruna senapskorn, och när man tillverkar senap males fröna och pulvret blandas med vatten och syra (t ex vinäger) för att smaken ska framträda
En fläskkotlett där kappan med fett sitter kvar som får gå i ugnen med lite äpple, tomat och lök, i slutet får den gå med lite grädde också som bildar en härlig sky till
Servera parfaiten medäppelsåsen. Lägg äggulor och florsocker i en kastrull. Ställ kastrullen i vattenbad och låt sjuda under kraftig vispning tills smeten blir tjock och pösig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.