Smaka av med salt och peppar och häll över kotletterna. Igår testade jag ett recept med inspiration från Åse Falkman Fredriksson (56kilo) och det blev jättegott. Lägg kotletter i en ugnsform, koka upp 3 dl grädde, 4 dl creme fraiche, 2 tsk sambal oelek, 0,5 dl soja och 1 tärning köttbuljong
Krydda med grillkryddan. Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Putsa kotlettraden och skär den i 1 cm skivor. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader. 1,5 timme, täck formen med alu. Servera med kokt potatis, sallad och ett gott bröd 1 kg benfri kotlettrad
Jag serverade med pressad potatis och sallad. Rör om och slå därefter såsen över kotletterna. För att tillaga receptet för 4 personer behöver du ha6-8 hg benfri kotlettSaltPepparGrillkryddaSås1/2 purjolök1 liten gul lök2 vitlöksklyftor1/2 röd paprika1 msk maizenamjöl1 msk chilisås1 msk sweet chilisås200 gr philadfelfiaost2,5 dl matlagningsgrädde1/2 dl mjölkKöttbuljongSaltPepparGör så härBryn kotletterna så de i stort sett är klara, krydda med salt, vitpeppar och grillkrydda. 6-8 hg benfri kotlett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.