Raw Cheesecake är en perfekt dessert eller fika-kaka att göra i förväg eftersom att den kan frysas i flera månader eller håller sig i kylen i flera dagar, uppåt en vecka
Jag passade på att göra en fantastiskt god och nyttig Raw choklad hallon cheesecake till fikat. Raw kakao innehåller mer antioxidanter än något annat livsmedel och dessutom är det fullt med bra fetter, protein, järn, magnesium, krom, fosfor och svavel vilket gör det till ett riktigt superfood
) Dadelbollar - nyttigt godis som passar både som raw food mellis eller något gott till fikat. Så här fram på fredagseftermiddagen, med hela härliga helgen framför oss, tänkte jag det passar bra med ett litet godistips, ett nyttigt godistips
Det här är mitt tredje försök med raw food-kakor och det mest lyckade, får jag nog lov att säga. 2,5 dl sötmandel. 2,5 dl cashewnötter. 1,5 dl kakao. 5 dl torkade dadlar (urkärnade och hackade), ca 400 g. 0,25 dl lönnsirap (Jag tog ljus sirap och flytande honung). 50 g mörk choklad. Klä en ugnsform, ca 20x25 cm, med bakplåtspapper och tryck ut massan i den. 2,5 dl sötmandel. 2,5 dl cashewnötter. 1,5 dl kakao. 5 dl torkade dadlar (urkärnade och hackade), ca 400 g. 0,25 dl lönnsirap (Jag tog ljus sirap och flytande honung)
Alla värden var bra förutom hörseln som är selektiv – skojar bara men jag har bulleskador eftersom jag inte använt hörselskydd när jag silversmidat och det var dumt inser jag nu
115 g valnötter. 150 g dadlar (utan kärnor). 50-100 g choklad (mjölkfri). 5. Under tiden, mixa 150 g dadlar och tillsätt lite varmt vatten åt gången tills du får en bredbar pasta (ca 3-4 msk ska räcka). 115 g valnötter. 150 g dadlar. 50-100 g choklad. 150 g dadlar
Att göra godis eller steka bananplättar i kokosfett ger också en annorlunda smak än smör – perfekt för den som gillar kokos och också för den som inte tål mjölk eftersom kokosfettet är vegetabiliskt och därmed mjölk- och laktosfritt samt passande för veganer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.