Kvällens middag blev korvstroganoff och ugnsrostad vitkål. Korvstroganoff har aldrig varit någon favorit hos mig, men när Jimmy gjorde den här förut blev jag fast, skulle kunna dricka själva såsen så god är den
Smaka av med kryddor. Korvstroganoff, gissar att alla egentligen lagar detta utan ett recept. Späd ev med lite vatten eller mjölk om det verkar bli för tjockt
Blanda gräddfilen med grädden och äggulan, krydda efter smak och häll såsen i formen. Putsa vitkålshuvudet, dela det i fyra klyftor och skär ut stocken
Jag gjorde en vanlig vit sås på smör och mjöl, som en béchamelsås, som jag hade både mjölk och matlagningsgrädde i tillsammans med salt och peppar ovanpå min stekta vitkål
Med hem i ryggsäcken hade han nämligen sommarvitkål och eftersom han vet hur mycket frugan gillar den där späda, krispiga kålen kände han sig extra nöjd
Jag valde ett säkert kort, Korvstroganoff, det kan man väl knappt misslyckas med överhuvudtaget. Det är ingen quickfix eftersom det tar timmar men råvarorna bibehåller näringsämnen och smak bättre med denna tillagningsmetod
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.