Nu när jag börjat matblogga fick jag för mig att jag skulle leta fram mina gamla pärmar med veckomatsedlar - det gällde ju att planera för att inte krocka med skolmaten - och gamla recept
Servera med pasta och sallad. Skiva korv, tomater och lök. Blanda grädde, chilisås, pressad vitlök och oregano, och häll lite av såsen i botten på en ugnsform
Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Blanka av med 25 g margarin. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul
Smörj sedan en ugnsform med smör. Avsluta med osten. Servera med sallad. Nu när julen är över så kan det vara bra att laga mat som inte kostar så mycket
Ingredienser Portioner. 4 2 dl smetana 1 msk fransk grovkornig dijonsenap 1 msk riven pepparrot salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Sätt ugnen på 225 grader • Hacka/skiva grönsaker och korv • Stek i smör några minuter • Salta och peppra och tillsätt timjan • Lägg över i en ugnsfast form • Blanda crème fraiche och senap och häll över grönsakerna/korven • Strö över osten och gratinera i 15 minuter eller tills rätten fått fin färg • Servera med en grönsallad. 400–500 g kvalitetskorv med hög kötthalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.