korvgryta,. Värm ingredienserna till såsen i en kastrull tills buljongen löst upp sig och låt stå och mogna medan du skär potatis, lök och korv i små bitar
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 900 g fast potatis 2 morötter 1 gul lök 300 g wienerkorv 380 g stora vita bönor 1 msk smör eller margarin 1 1/2 dl matlagningsgrädde 2 dl mjölk gärna 1,5 % 1 grönsaksbuljongtärning eller fond 1 tsk majsstärkelse (Maizena) 1 msk pepparrot 1 msk hackad dill salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Vita bönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svarta bönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Idag får du alltså förslag på en alldeles vanlig korvgryta, som fått lite förstärkning av morötter, vitlök ochkörsbärstomater på burk, samt lite extra piff med ett lantbuljongpulver med indisk kryddning
Slå på passerade tomater tillsammans med tomatpuré, ajvar relish, senap och kalvfond. Här kommer en korvgryta som har sitt ursprung i en korv stroganoff med sedan fått lite nya ingredienser och vips så har den ett nytt namn
Det största problemet som jag har haft med morotssoppor har varit den söta smaken, men i denna variant balanserar tomaternaoch färskosten upp sötman från morötterna
4 400 g fryst torskfilé 6 potatisar 2 morötter 1 gul lök 2 tomater 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl grovskuren dill 1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt) krutonger till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.