Korvgryta med rotfrukter
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Korvgryta med rotfrukter och senap
  • 500 g medisterkorv eller falukorv i stavar
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1-2 msk fransk senap
  • 2 morötter, slantade
  • 1 palsternacka, slantad
  • 1 persiljerot, slantad
  • 1 stjälkselleri, slantad
  • salt och papper
  • hackad persilja eller dill
  • Bryn korven så den får fin färg runt om, ta upp på en tallrik och ställ åt sidan.
  • Fräs lök och rotfrukter i en djup stekpanna så de mjuknar lite grann.
  • Häll grädde, buljong och mjölk i pannan och låt det bubbla upp.
  • Rör ner senapen och låt det hela småputtra tills rotfrukterna är mjuka, lägg i korven och låt den puttra med så den blir varm.
  • Red av grytan till önskad konsistens, smaka av med salt, peppar och eventuellt mer senap.
  • Strö över persiljan och servera med valfritt tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.