Bryn lök, svamp och paprika hastigt i pannan och lägg i korven igen. Skär korven i strimlor. Hetta upp lite matfett i en vid stekpanna och bryn den lätt
Som KorvStroganoff, till exempel. Tillsätt korvenoch fräs ytterligare några minuter. Minns min mammas stroganoff från barndomen och blir lätt lyrisk… Så här lätt är det att tillaga den
Bryn lök, svamp och paprika hastigt i pannan och lägg i korven igen. Ta upp korven ur stekpannan. Hetta upp lite matfett i en vid stekpanna och bryn den lätt
Koka korvenochblomkålsriset Klart. 4 portioner Du behöver 8 korvar med hög kötthalt 4 dl grädde 2 msk riven pepparrot Salt, vitpeppar 1 pkt blomkålsrisGör så här1. Koka upp grädde tillsammans med pepparrot, salt och peppar och låt puttra tills såsen tjocknat2. 8 korvar med. 1 pkt blomkålsris
En klassiker är ju så klart KorvStroganoff, och det tycker även jag är ganska gott, men som vanligt vill jag ju ändra lite här och där, för att inte tröttna, vilket jag annars lätt gör
På matsedeln har vi också en riktigt krämig och mättande champinjonsoppa samt en gammal klassiker som är god och smidig att göra som storkok - korvstroganoff, här uppiffad med mer grönsaker samt med ingefära
Till middag idag gjorde jag korvstroganoff. När jag ändå är igång och lagar detta brukar jag göra ett storkok på en hel falukorv, alltid praktiskt med massa matlådor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.