lite smör att steka grönsakerna i, behövs inte till korven
1 gul
lök
1 vitlöksklyfta
1 morot 1 röd paprika
1/2 stånd
broccoli
2 dl
mjölk
3 dl
grädde
1-2 msk
kalvfond
1 tsk
paprika pulver
ett par drag på vitpepparkvarnen
1-2 msk
maizena till redning
Gör så här
Börja med att göra en mise en place, tärna korven i smala stavar, hacka löken, grovriv moroten, strimla paprikan, pressa vitlöken och ta ut de allra finaste buketterna på broccolin.
Fräs korven i en stekpanna, låt den få lite färg och lägg den i en gryta.
Lägg i en klick smör i stekpannan och fräs grönsakerna, lägg över i grytan.
Häll på mjölk, grädde och fond, smaka av med kryddorna. Låt det koka ihop ca 3 min, lägg i broccolin och låt sjuda 2-3 min till.
Red av med maizenan och servera med ett ekologisk basmatiris.
Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Igår gjorde jag någonting som jag inte gjort på länge – en klassisk korvstroganoff. ) Det var riktigt gott måste jag säga (även om jag inte är någon korvälskare) och det går lätt att variera med olika tillbehör
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.