Krämig, smakrik och barnens favorit. Korv älskar ju dom flesta barn. Så därför tycker jag det är kul och spännande att testa olika varianter på gratänger
Den är välsmakande och god, men ganska rustik. Skär korven i skivor. Alla vill få mat i magen, prata en stund vid bordet – och sedan vandra därifrån mätta och nöjda
Snitta falukorvenoch lägg i en ugnsform. Lägg bredvid korven i formen. Efter en mysig, men för kort, adventshelg är vardagen tillbaka och här kommer ett perfekt vardagsrecept
Skiva korvoch tomater. Jag ska iväg och jobba lite senare men tänkte kika förbi här först. Korv i ugn är ju en riktig klassiker för många gissar jag, men här har jag gjort det mer som en gratäng för att variera lite
Skär korven i bitar och strimla paprikan. Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korvoch paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Ta ut falukorven som nu delat sig så det är enkelt att lägga i fyllningen. Under tiden blanda Crème fraiche med Sweete Chili Asia, hacka tomater, lök, och champinjonerna, lägga ner allt röran förutom osten, där tar du endast hälften, resten ska strös på innan den ska in i ugnen
Skär korven i mindre bitar och fräs i smör. Den gick hem hos alla i familjen och var enkel att göra. Idag bjuder jag på en uppiffad variant av korv stroganoff
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.