Snitta falukorvenoch lägg i en ugnsform. Lägg bredvid korven i formen. Efter en mysig, men för kort, adventshelg är vardagen tillbaka och här kommer ett perfekt vardagsrecept
Båda har vi nämligen goda minnen en korvgryta som serverades när vi gick i skolan, genom alla årskurserna fick vi den på våra mattallrikar i "matan" som den kallades (kallas
Skala och slanta upp morötterna & korvoch fräs dem. Vänd ner tomatpure under omrörning och häll i vatten, låt sjuda upp tillsammans med köttbuljongerna
1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar). 1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor. 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor. Woksås1 msk japansk soja 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar) 1 dl hoisinsås. Wok1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor 1 klyfta vitkål, i tunna strimlor 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor 75 g sockerärtor, strimlade i tunna tändsticksstavar 180 g böngroddar rapsolja (till stekning)
Ikväll blir det wok på bloggen, en nudelwok med kyckling och grönsaker. Snabbt och väldigt enkelt. Den här rätten är lite ”man-tager-vad-man-haver”-rätt och du kan smaksätta den som du vill
Skär korven i tärningar och bryn lite lätt och ställ åt sidan. Krämigt, enkelt och snabbt att tillaga. Lägg korven över och häll sedan gräddblandningen över
Av korvoch djupfrysta grönsaker lagar man lätt en god vardagsmiddag. Ta broccoli t ex, det är en fin grönsak, rik på B- och C-vitamin och på mineralämnen som fosfor och kalcium
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.