Snitta falukorvenoch lägg i en ugnsform. Lägg bredvid korven i formen. Efter en mysig, men för kort, adventshelg är vardagen tillbaka och här kommer ett perfekt vardagsrecept
Fräs morötter, lök och vitlök cirka 3 minuter tills det blir lätt brynt. Tillsätt paprika och låt den fräsa med ytterligare 3-4 minuter. 2 Rör ner paprikapulver, tomatpuré, kokosmjölk, tomater, buljong, bönor och lagerblad. 4 Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten)
Båda har vi nämligen goda minnen en korvgryta som serverades när vi gick i skolan, genom alla årskurserna fick vi den på våra mattallrikar i "matan" som den kallades (kallas
Skala och klyfta löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna blanka och mjuka några minuter, utan att de får för mycket färg
Skala och slanta upp morötterna & korvoch fräs dem. Vänd ner tomatpure under omrörning och häll i vatten, låt sjuda upp tillsammans med köttbuljongerna
Skär korven i tärningar och bryn lite lätt och ställ åt sidan. Krämigt, enkelt och snabbt att tillaga. Lägg korven över och häll sedan gräddblandningen över
Av korvoch djupfrysta grönsaker lagar man lätt en god vardagsmiddag. Ta broccoli t ex, det är en fin grönsak, rik på B- och C-vitamin och på mineralämnen som fosfor och kalcium
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.