Toppa medkorvblandningen. Strimla korv, lök och champinjoner. När den är mjuk mosar du potatisen med gaffel eller pressar och blandar med lite varm mjölk och en klick smör
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Jag tog broccoli istället för blomkål till moset. Mixa med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar
mosa potatisen, ha i smöret, varm mjölk och vispa till fluffig, smaka av med salt. Undertiden, hacka savojkål och blanda den med senap och creme fraiche, smaka av med salt
Toppa medkorvblandningen. Strimla korv, lök och champinjoner. När den är mjuk mosar du potatisen med gaffel eller pressar och blandar med lite varm mjölk och en klick smör
La dem i ett durkslag och när blomkålen och broccolin var klara hällde jag dem i ett durkslag men lät vattnet rinna ner i skålen med kålen och rättikan så att de ”slakades”
Korven kunde ju inte jag påverka men moset fick godkänt. Gårdagens korvmiddag blev väl lite sisådär. Blomkålsmoset blev mycket lyckat så jag delar gärna med mig av receptet
Servera med creme fraichesåsen. Gärna med ett glas rött. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Snitta falukorven och lägg i en ugnsform. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar
Blanda ut med vattnet, tillsätt salt, olja och honung. Häll i mjölet och blanda till en fast deg, för hand, med elvispens degkrokar eller i en bakmaskin
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.