Igårtillmiddag helstekte vifalukorviugnoch åt tillsammansmedpotatisklyftor. Eftersom Isakinte tål ost gjorde jag en mjölkfrikorv-varianttill honom, där jag fyllde skårorna med ketchup ochäppel-skivor
Lägg iugnsfast form. Smält smöret ochimed soja, citronsaft, timjanochkycklingkrydda. Det har varit en minst sagt tuff vecka där jag intevarit helt friskoch så två klasser medmuntliga prov på det
En av sakerna jag gjort är kycklingiugn, det kan jag ärligt erkänna. Ni vet saker bara… När jag tänker närmre på vad det är för saker jag har varit upptagen med så vet jag ärligtinte
0,5 kruka färsk timjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 hel kyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjöligpotatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, tillservering
Till detta körde jag in en stor plåt med en massa olika rotfrukter iniugnen. Rotfrukter iugn. Så jag satte på en stekpanna med olja, och sedan la jag i en massa "klumpar" av smeten i stekpannan och trycka ut tillbiffarmed en stekspade
Lägg kycklingeni en ugnsfast form. Dela citronen på mittenoch fyll kycklingenmed halvorna. Viktigt när man lagar hel kyckling är att ösa fågeln med stekskyn under tillagningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.