Nu har jag provat ett bröd från Pain de Martins blogg, ett grovt sådant med tranbär. Brödet blev väldigt fint och gott, men var aningen för sött för min smak
Haft två dagar hemma nu innan man far iväg igen och ja då får man ju passa på att fixa lite. Så blandade ihop liten deg bara för att lindra abstinensen lite
Recept. minna. tors, 2013-06-20 11. 21. 75min. (1). sätt ugnen på 275 grader. värm mjölken och lös upp jästen. blanda i salt och allt mjöl och tillsätt lite mer vid behov
Till slut fick jag i alla fall fart på en och kunde baka det här robusta kornbrödet. Jag glömde surdegarna när vi åkte från landet förra helgen, och sedan misstog Lisa min nya rågsur för en bortglömd kafferest och kastade bort den (det låter konstigt men det var bara en liten klick i ett av de små glasen)
Jag fastnade för ett recept på kornbröd som jag precis tagit ur ugnen. Jag gillar att baka i långpanna, min mamma är en hejare på långpannebak så jag letar ständigt efter nya roliga recept på långpannebak
Använd gärna skivor av Kornbröd. Visst kan mackor vara bra mat. Speciellt om du använder tunna skivor av ett bröd med hela korn och frön samt pålägg som är rikt på protein
När vi hade vinprovning i fredags gav jag mig in på uppdraget att göra glutenfria hamburgerbröd, det gick väl sådär, smakmässigt var de goda, men platta som ett kornbröd från tiden då folk blev bofasta (10 000 - 15 000 år sedan), men skam den som ger sig
Första gången jag bakade det här brödet fick jag slänga det. Andra gången är det en fullträff. Första gången jag bakade brödet hade jag köpt hela korn från Saltå kvarn men den här gången köpte jag matkorn från Frebaco (sådana man också kan äta till middag)
Mina senaste provbakningar var kornbröd och levainbröd, mina absoluta favoriter. Kornbrödet bakade jag precis som det står i receptet och det blev precis lika bra som vanligt
Fördeg 2,5dl hett vatten 1 dl Kornmöl Skålla (ett annat ord för att blanda hett vatten med mjöl/kross) Kornmjölet med det heta vattnet och låt stå några timmar eller över natten Huvuddeg 1,5dl hett vatten 25 g Jäst 1msk olivolja salt 1,5dl vatten 400g vetemjöl special 200g fullkornsvetemjöl Lite brödkryddor (idag vart det en dryggblandning med stött fänkål, kummin samt lite torkad paprikaflingor) Rör samman skållningen med det heta vattnet och låt stå till fingervarmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.