Mitt bästa helkornsbröd. MARTINS HELKORNSRÅG, två små eller ett stort formbröd. Det är tydligt av alla kommentarer på tidigare inlägg att det finns många olika sätt att lyckas med hela korn i brödet, min melodi var hur som helst att koka kornen 20 minuter innan de låg i blöt över natten
Detta brödet är inget för dem som inte gillar frön eller hela korn i sina bröd. Men jag tror att barn som får bröd med hela korn har lättare för att acceptera det när de blir äldre, även om de har en period med frö-vägran
Blanda ingredienserna för dag 1 väl, täck och låt stå i kylskåpet ca 12 timmar. Dag 2. Blanda alla ingredienserna med degen från gårdagen och låt jäsa i drygt 60 minuter
Toppa med krossat bovete. Grovt bröd med helt kornDag 1 kvällFördeg. 200 g helt korn400 g vattenLåt vattnet koka upp tillsammans med kornet. Dag 2 morgon200 g vetemjöl200 g rågmjöl40 g honung20 g saltKrossat bovete att strö överBlanda allt tillsammans med degen från gårdagen och skållningen. 200 g helt korn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.