11 tsk
risvinäger (eller några droppar vitvinsvinäger)
11 msk
sesamolja
12 klyftor
vitlök, rivna
11 dl
majonnäs
11 msk
honung
12 tsk
gochujang (koreansk chilipasta), eller 1-2 tsk sriracha
11 tsk
sesamolja
11 klyfta
vitlök, riven
14
tortillabröd
10,5 huvud
cosmopolitansallad, strimlad
10,5 gurka,
tärnad
12 tomater,
tärnade
11 knippe
salladslök, skivade
1100 g
färska böngroddar
11 kruka
koriander, bladenBlanda ihop alla ingredienserna förutom köttet till bulgogimarinaden. Strimla köttet i tunna skivor och lägg i marinaden. Låt stå och marinera i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid. Gör under tiden chiliaiolin. Blanda majonnäs, honung, gochujang eller sriracha, sesamolja samt vitlök. Stek sedan köttet på högsta värme, lite i taget så det blir stek och inte kokt. Servera det nystekta köttet och chiliaiolin i tortillabröd (eller salladsblad) med sallad, gurka, tomat, salladslök, böngroddar och koriander.
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Lägg i en klick smör och fräs någon minut tillsammans med en hackad scharlottenlök. börja med att steka kantarellerna i en stekpanna utan smör tills vätskan försvunnit
Idag gjorde jag dessa fish tacosmed hot mayo och mangosalsa. Jag har haft en lugn och skön helg med lite bakning, städning, varit hos föräldrarna och tränat med PT
Krydda med salt och peppar. av såsen med maizena. Entrecote. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. Bryn köttet i mycket smör och lite olivolja till önskad stekgrad, rare, blodigt, medium eller well done
för 3 stycken mellanstora tortillas (som på bilden)30 g majsmjöl/vetemjöl med råg1 msk vatten1/2 kryddmått salt3 g bakpulverBlanda ihop alla ingredienser till en fast deg och jobba med den i 5 minuter. Låt vila i 20 minuter och dela sedan i 3 delar och kavla ut på ett. 20 minuter och. 3 delar och
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Krydda med salt och peppar och låt vila i rumstemperatur. Ta upp dem med en hålslev. Entrecote. Använd smör som är mjukt och blanda i pressad vitlök och finhackad bladpersilja
Ja ni som följer oss på andra sociala medier som det så tjusigt heter, Instagram och Facebook, vet redan att det låg en härligt vårgrön ärtsallad sidan om entrecotenoch i såsskålen hällde vi whiskysås
Häll på citronsaft och timjan, krydda med salt och peppar. Det händer inte så ofta att jag köper nötkött, men ibland är det väldigt gott med en riktigt fin entrecôte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.