Koreanska tacos med entrecote och chiliaioli
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g entrecote
  • 13 msk japansk soja
  • 11,5 msk strösocker
  • 11 tsk risvinäger (eller några droppar vitvinsvinäger)
  • 11 msk sesamolja
  • 12 klyftor vitlök, rivna
  • 11 dl majonnäs
  • 11 msk honung
  • 12 tsk gochujang (koreansk chilipasta), eller 1-2 tsk sriracha
  • 11 tsk sesamolja
  • 11 klyfta vitlök, riven
  • 14 tortillabröd
  • 10,5 huvud cosmopolitansallad, strimlad
  • 10,5 gurka, tärnad
  • 12 tomater, tärnade
  • 11 knippe salladslök, skivade
  • 1100 g färska böngroddar
  • 11 kruka koriander, bladenBlanda ihop alla ingredienserna förutom köttet till bulgogimarinaden. Strimla köttet i tunna skivor och lägg i marinaden. Låt stå och marinera i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid. Gör under tiden chiliaiolin. Blanda majonnäs, honung, gochujang eller sriracha, sesamolja samt vitlök. Stek sedan köttet på högsta värme, lite i taget så det blir stek och inte kokt. Servera det nystekta köttet och chiliaiolin i tortillabröd (eller salladsblad) med sallad, gurka, tomat, salladslök, böngroddar och koriander.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.