Köttbullar600 g köttfärs 2 salladslökar, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, pressade 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver (valfritt) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar olja (tillstekning). 1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse. 1Serveringsförslag salladslök (tillgarnering) ris blandade bönor
Ta bort biffarna du stekt. Häll i grädden i stekpannan. Ha i ketchup, kalvfond och vinbärsgelén. Red av med maizenatills den får den konsistens du vill ha
Givetvis är det godast med hemmagjorda köttbullar, så passa på en dag att göra ett stort gäng och gör denna grytan på den, resten fryser ni helt enkelt intill ett senare tillfälle
Hetta upp en stekpanna med lite smör och häll ner Felixköttbullar. Skala och koka potatisen mjuk. Slå över grädde, kalvfond och kinesisk soja över köttbullarna och löken
Såsen sparade jag och använde till att göra "gigantiskaköttbullar". Receptet på dessa Italienskaköttbullar kommer från "Halv åtta hos mig" samma vecka som rulladerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.