nöt- eller viltfärs. Bryn färsen i oljan i en gryta. Ansa och skiva lök och champinjoner. Låt lök och pressad vitlök fräsa med färsen tills löken börjar mjukna
Köttbullar600 g köttfärs 2 salladslökar, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, pressade 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver (valfritt) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar olja (tillstekning). 1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse. 1Serveringsförslag salladslök (tillgarnering) ris blandade bönor
Låt det koka upp under omrörning, tillssåsen tjocknat. Tillsätt de övrigaingredienserna. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp ilite olja innan den tillsättsisåsen
Ta bort biffarna du stekt. Häll i grädden i stekpannan. Ha i ketchup, kalvfond och vinbärsgelén. Red av med maizenatills den får den konsistens du vill ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.