Koreanska dumplings med sötsur dipp
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 förp frysta gyozaplattor
  • 1300 g kycklingfärs eller fläskfärs
  • 13 msk ljus soja
  • 12 cm ingefära, riven
  • 11 vitlöksklyfta, pressad
  • 11,5 msk sesamolja
  • 11 msk farinsocker
  • 11 tsk fisksås
  • 11 liten morot, finhackad
  • 11 dl vitkål, fint hackad
  • 11 dl japansk eller koreansk soja
  • 10,5 dl risvinäger
  • 10,5 röd chili, tunt skivad
  • 1 rapsolja till stekning
  • 1 wasabirucola eller någon annan sallad till servering
  • 1 Fyllning300 g kycklingfärs eller fläskfärs 3 msk ljus soja 2 cm ingefära, riven 1 vitlöksklyfta, pressad 1,5 msk sesamolja 1 msk farinsocker 1 tsk fisksås 1 liten morot, finhackad 1 dl vitkål, fint hackad
  • 1 Dippsås1 dl japansk eller koreansk soja 0,5 dl risvinäger 0,5 röd chili, tunt skivad 1 msk farinsocker rapsolja till stekning wasabirucola eller någon annan sallad till serveringBlanda samman alla ingredienserna till dippsåsen och ställ åt sidan.
  • Rör samman mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås. Häll detta över färsen och blanda väl. Tillsätt grönsakerna och rör samman. Fyll gyozaplattorna med ca halv matsked fyllning. Lyft kanterna och pressa dem mot varandra. "Lås" ihop dem genom att fukta kanten med lite vatten och sen vika. Om man vill kan man trycka till 5-6 veck i mitten eller pressa samman ändarna med varandra. Stek i het traktörpanna utan att dina dumplings vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varandra.
  • När botten är gyllene och krispig, häll på ca 1 dl vatten, sänk värmen till medelvärme och låt ånga med locket på i ca 5 minuter. Servera dina dumplings rykande heta med dippsåsen och wasabirucolan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.