Koreansk steak sallad på grillad entrêcote
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 600 g entrecôte, i tjocka skivor
  • 15 msk koreansk soja, eller japansk soja
  • 11,5 msk strösocker
  • 13 klyftor vitlök
  • 12 msk sesamolja
  • 13 msk neutral rapsolja
  • 10,5 citron, pressad saft
  • 10,5 msk gochujang (eller 0,5 msk sambal oelek)
  • 11 msk honung
  • 1 svartpeppar, nymalen
  • 11 romansallad
  • 10,5 rödlök
  • 10,5 gurka
  • 1250 g miniplommontomater
  • 130-40 g mâchesallad
  • 110 cm rättika
  • 13 msk sesamfrön, rostade
  • 11 dl pumpafrön, rostade
  • 11 salladslök
  • 1600 g entrecôte, i tjocka skivor 5 msk koreansk soja, eller japansk soja 1,5 msk strösocker 3 klyftor vitlök 2 msk sesamolja 3 msk neutral rapsolja 0,5 citron, pressad saft 0,5 msk gochujang (eller 0,5 msk sambal oelek) 1 msk honung svartpeppar, nymalen 1 romansallad 0,5 rödlök 0,5 gurka 250 g miniplommontomater 30-40 g mâchesallad 10 cm rättika 3 msk sesamfrön, rostade 1 dl pumpafrön, rostade 1 salladslökBlanda 3 msk soja, 1,5 msk strösocker, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 msk sesamolja samt svartpeppar. Lägg entrecôten i en plastpåse och häll i marinaden. Knyt ihop och massera köttet lite lätt så det täcks av marinad. Låt stå i rumstemperatur medan du förbereder dressingen och salladen. Rör samman 2 msk soja, 1 riven vitlöksklyfta, 1 msk sesamolja, 3 msk neutral rapsolja, citronjuice, gochujang samt honung till en dressing. Smaka av och se om det behövs mer soja. Skär romansallad i munsstora bitar. Skala, halvera och skiva rödlök i så tunna skivor som möjligt. Skala och halvera gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tärningar. Halvera tomaterna. Skala rättikan och skär tändstickstunna strimlor. Strimla salladslöken Torka av köttet och stek eller grilla det på hög värme. Låt vila i 5 minuter och skär i tunna skivor. Lägg alla grönsaker på ett stort fat, lägg köttet överst och ringla över dressingen. Strössla över sesamfrön och pumpafrön, servera genast!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.