Koreansk bbq – entrecôte gangnam style
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g entrecôte, hängmörad, i tjocka skivor 1 dl koreansk soja (eller japansk) 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 3 klyftor vitlök, pressad 0,5 krm svartpeppar
  • Ssamsås:3 msk doenjang, koreansk sojabönspasta (alternativt misopasta) 3 msk gochujang, koreansk chilipasta (alternativt sambal oelek honung) 1 msk vatten 1 msk rostad sesamolja 1 salladslök, fint skivad 1 msk sesamfrön, rostade
  • Grönkål300 g grönkål 3 msk koreansk soja (eller japansk) 1,5 msk risvinäger 2 tsk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 salladslök, tunt skivad
  • Sesammarinerade böngroddar150 g färska böngroddar, från mungbönor 1,5 tsk salt 2 tsk sesamolja 2 tsk sesamfrön, rostade
  • Till servering3 dl koreanskt ris (eller japanskt rundkornigt ris) 2 salladshuvuden (t ex romansallad, krispsallad, huvudsallad - gärna en blandning!) kimchi chilifrukt, skivad vitlök, skivad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.