Så skönt att få komma i gång och beta av jobb i lugn och ro innan husets yngre tjejer vaknar. Nu är mailkorgen tom och jag har hunnit med en massa annat som jag skjutit på
Ingredienser Portioner. 8 3/4 gurka 1 1/2 tsk salt 2 vitlöksklyftor 3 1/2 dl grekisk yoghurt eller naturell (se Tips) 1 tsk citronjuice eller vinäger 1 msk olivolja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vispa ner äggulorna och valfri mängd dragon och persilja. 1färsk, hackad bladpersiljaVärm upp creme fraichen under omrörning och smula sedan ner buljongtärningen och chiliflaksen. 1Ta kastrullen från plattan och låt svalna ca 1 minut. 1Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna. 1Servera direkt till ditt favoritkött eller en bit stekt lax kryddad med lite dragon, örtsalt och paprikapulver
För att mildra chilipastan lite samt att tillföra fräschör och viss sötma har jag i ett äpple. Äpple finns inte i tex Sambal oelek men jag tycker den passar fint in, vill man kan uteslutas äpplet och då få en mer traditionell chilipasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.