Denna chokladcrème är min senaste efterrättsfavorit. Första gången smaksatte jag den med cognac och kaffe, men till min födelsedagsbuffé ville jag pröva att kombinera kaffe med mörkrom
Tillsätt romoch häll upp i glas. Garnera med äpple och kanelstång. 1rom, mörk. 1, skivat äppleÄppel- ochromdrink Blanda äppeljuice, limejuice, socker och ingefära
Skiva fruktenoch lägg i lager i en ugnsfast form. Servera med glass och sen är det bara att njuta. In i ugnen på ca 150-175 grader i ca 10 min, eller tills chokladen smält ochfrukten blivit varm
Kakaohalten på chokladen kan du också reglera själv, det är själva sammansättningen avtorkadfrukt, bär och frön som är det nyttiga och jag lovar, man behöver ingen stor bit för att känna att behovet är mättat
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet med vanilj ochmörkrom. Nu har mina plommon börjat mogna och eftersom jag är en riktig marmeladmänniska, så ville jag naturligtvis koka marmelad av plommonen
Blanda de olika senapssorterna med skalet från apelsin, honung ochrom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
Täck eventuellt brödet på slutet med folie om det blir för mörkt. Väg upp mjölerna i en bunke och blanda i nötterna, kärnorna, torkade aprikoser och tranbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.