Nutellagrottor har snabbt seglat upp som en fikafavorit här hemma i huset. Vem gillar inte Nutella och kombinationen med en härlig mördeg gör de här kakorna svårslagna
Men nu börjar vi och först ut är klassiska kolasnittar i en (relativt) ny tappning. SaffranskolasnittarCa 15 – 30 kakor100 g smör3/4 dl socker2 dl mjöl1 tsk vaniljsocker2 msk sirap1 tsk bakpulver0,5 g saffran (en påse)+ eventuellt lite vattenSätt på ugnen på 175 grader
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker med elvisp tills sockret lösts upp. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor, och blanda ner tillsammans med gräddfil och smält smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.