I vanliga fall är jag en ivrig chokladbagare men det har det blivit sparsamt med de senaste tiden. En paj som påminner om denna är min citronpaj med varmvispad maräng
Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
Lägg rulltårtan på fat och dekorera med bär och citronmeliss eller mynta. Smöra ett bakplåtspapper, lägg det i en långpanna med måtten 30x40 cm och strö över kokos
Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med smör- och kakaoblandningen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten och häll i smeten i formen
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Häll över det i en annan bunke, krama ur vatten ur gelatinbladet och lägg i tillsammans med smöret och rör runt och låt svalna
Jag kallar den dock för smörkolapaj, dels för att pajen är fylld medsmörkola och inte chokladkola, men också bara för att jag tycker det låter mycket härligare
Rör om hela tiden med en trägaffel. Servera med vaniljglass. Garnera med ananassalvia eller mynta. Mördeg. Lägg mjöl, smöret i bitar, socker och ägg i skålen till matberedaren och kör till en degboll bildas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.