Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
Att de kan vara så goda med så få ingredienser. 100 g urkärnade medjooldadlar (Medjool är de dadlar som ofta går att köpa i lösvikt och är extra stora och saftiga
25-30st fina medjooldadlar kärnfria0,75-1 dl mjuk kokosolja1-1,5 dl raw kakaoDet beror lite på hur stora dadlarna är hur övriga proportioner blir så smaka av. Börja med att mixa dadlarna till mos, häll ner olja och mixa minst 7 min, fyll på med kakao och mixa ytterligare 3 min
Lägg alla ingredienserna i en microugnsfast form med höga kanter. Häll alla ingredienser i en microugnssäker form med höga kanter (så att kolan inte kan koka över)
Toppa med krossat flingsalt. Toppa med krossat flingsalt. 4 dl socker4 dl grädde4 msk kakao2½ msk sirap½ krm salt (tillsätts på slutet)1 krm vaniljsocker (tillsätts på slutet) Ej nödvändigt, blir god utan vaniljflingsalt att toppa kolan medBlanda ingredienserna i en inte allt för liten kastrull med tjock botten. 4 dl socker4 dl grädde4 msk kakao2½ msk sirap½ krm salt (tillsätts på slutet)1 krm vaniljsocker (tillsätts på slutet) Ej nödvändigt, blir god utan vaniljflingsalt att toppa kolan medBlanda ingredienserna i en inte allt för liten kastrull med tjock botten
Som en receptkalender med julgodis, kakor, bullar och kanske även lite till glöggkvällen. Så vi börjar med decembers första recept nu, det är helt klart en av mina absoluta favoriter när det gäller godis oavsett om det är jul eller inte
4 medelstora ägg. Sätt ugnen på 200º. Sätt muffinsformar i två muffinspannors fördjupningar. Lägg dadlarna i en matberedare, häll i vattnet och mixa till en grov puré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.