Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
arbeta ihop för hand eller med matberedare. Väldigt lätt att göra och gott. Tryck försiktigt ut en grop i mitten av dem ( när de är varma ) med hjälp av ett mindre glas eller kryddburk
et toppas den med en smaskig kolaglasyr och ytterligare lite pekannötter. En sockerkaka i grunden som är gjord på ljust muscovadosocker istället för vanligt socker för att få en liten kolaaktig smak samt med lite grovhackade pekannötter i också
Pensla med ägg och strö på lite pärlsocker. Så det gör dom nu med. De mörka kakorna heter i kakboken Skurna Chokladkakor men när mamma och farmor bakade som så hette dom Pippikakor
Lägg pannkakorna på en tallrik och toppa med äpple, pistagenötteroch jordnötssmör. Och eftersom kanel och kardemumma är bästa vänner med äpple, så fick de också hänga på
Veganska kolakakormed saffran och vit choklad. Och jag tänker att jag ska delge er receptet på saffranssnittar med vit choklad som jag bakade till förra helgens dop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.