1lemoncurdSmält smöret, vispa ägg och socker pösigt, blanda i smöret, mjölken och rivet skal samt saft från citronen. 1Blanda sedan mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten och blanda försiktigt till en jämn smet. 1Fyll formarna lite i botten, ca 1 cm, och klicka sedan i 1-11/2 tsk lemon curd, fyll sedan formarna med smet
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Låt kakan svalna och skär i rutor. 5 dl mjölk Kokostopping 75 g smör 1 dl mörk sirap 1 dl pressad apelsinsaft 2 dl strösocker 6 dl kokos Ugn 225 graderVispa ägg och socker vitt och pösigt. 1Vänd ner mjölblandningen växelvis med smör och mjölk. Blanda till en smet och häll i form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. 1Grädda i 20 minuter och låt svalna. Rör ner sirap, apelsinsaft, socker och kokos, sjud i 5 minuter. 1Bred kokostoppingen försiktigt över kakan och grädda i 7 minuter till
Havrerutor medchoklad, nougat ochflingsalt. För sjunde året i rad uppmanas vi till att fika med fairtrademärkta varor, så många som möjligt på en och samma dag
Garnera med den rostade mandeln, flingsaltoch några chokladägg. Mandeltårta medchokladsmörkräm. Mamma hade bakat den och sa att den inte var svårbakad men lite omständig att hålla på medoch det är ju alltid lite jobbigt
Krossa flingsaltet en aning och strö ut det över kolan. Nu är sonen lämnad på skolan, och jag ska bege mig av till jobbet och en dag fylld med det ena mötet efter det andra
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.