Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor till en jämn och smidig kräm
Låt stå och gosa till sig medan du gör smeten. Receptet kommer från bloggen "Bakverk och fikastunder" (mama), men jag har lagt till socker och kanel på äppelbitarna
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ner ägg och sist vetemjöl och blanda tills du har en slät smet
Blanda i sockret och koka upp under ständig omrörning på medelvärme. Du vänder den saftiga sockerkakan upp och ner och på toppen har du en knäckig kola- och äppeltopping
Skala, dela och kärna ur äpplena med ett kuljärn. Smält smöret och låt det svalna. Pudra äppelkakan med florsocker vid serveringen och dekorera med citronmeliss
Garnera eventuellt med några mandelspån. Vi var sugna på semlor idag, men hade bara fyra bullar kvar i frysen, vilka är "öronmärkta" till ett annat tillfälle i nästa vecka, och jag vet ju inte om jag kommer vara "bullbaksugen" innan dess
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.