Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Idag så har jag kokat choklad kola. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
Godaste kolan. Jag har gjort första omgången kola den här julen (fler lär det bli). Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kola med smak av lakrits och salmiak
Chokladkola. Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. Låt allt sjuda på medelsvag värme upp till 120 grader, rör om då & då
Till kategorin "nyttigare" kakor hör dessa sesamkakor som både kan tjäna som ett snabbt sätt att få upp blodsockret och som mellanmål ihop med ett glas mjölk till dottern
Tag av ifrån kastrullen och rör ner mjölkchoklad tills allt smält och det blir en jämn kola. Låt svalna och kallna i kyl någon timme innan kolan skärs upp i lagom stora bitar
Blir kolan hård men tuggbar när du testar smeten så är de klart. Häll över smeten direkt i formen (skrapa INTE av kanterna, då kan även kolan kristaliseras och bli smulig)
Skär kolan i fina bitar. Koka sedan kolan på medelvärme tills den har en temperatur på 124 grader, eller gör ett kulprov (se hur du gör i filmen). Lägg ett bakplåtspapper i en form som är cirka 25 × 30 cm och häll ut kolan tunt
Möra Sesamkakor Sockerfria. Dessa sesamkakor e så möra. Kakorna är inte söt utan mer smak av salt. Kobinationen med salt och sesam gör att man inte kan sluta äta dessa kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.