Häll upp kolan i en form klädd med bakplåtspapper. Kola är bland det godaste jag vet i godisväg och när jag läste ”Pärlans konfektyr – kolor, jazz och bakverk” så var saken avgjord
Det är dagens bakverk, dekorerade med lila sockerblommor som jag gjorde för någon dag sedan. ♦ Blanda ner lite i taget mjöl, tillsätt nu bakpulver, vanilj & salt, rör om
SEG KAFFEKOLAMED FLINGSALT. Nu ska jag tipsa dig om sååååå JEFLA god kola. Det är tyst som i kyrkan här inne hos mig, dock så tänker jag att ni säkert är ute och julhandlar och inte riktig har tid med den här gamla bloggtackan
Fodra en avlång brödform med bakpapper. Vispa ägg och socker fluffigt. Avsluta med smet på toppen. Sikta ner kakao, blanda ner dulce de leche och tillsätt försiktigt kokosfettet
Inte för hård, lagom mjuk och härligt seg, den perfekta kolan. Jag nådde nästan hela vägen fram, smakerna blev väldigt bra men jag önskar att kolan skulle ha blivit lite segare/hårdare
Gjorde en botten av ungefär samma smet som småkakan kolasnitt men med lite extra ljus sirap i och sedan en fyllning av bland annat cream cheese ochvanilj
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet
Vek plattan dubbel på längden och skar ut remsor med pizzaskäraren. Under tiden den jäser kan du fixa fyllningen och sätta ut formar på plåtar till bullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.