Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. Blandaalla ingredienser i en tjockbottnad kastrull, låt koka i ca 5 minuter. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Forma degen i två bullar och lägg på formen och forma och platta ut till två långa längder. Ställ ugnen på 175 grader Lägg alla indrigrenserna i en bakskål gärna i en bakmaskin och vispa i hop till en deg
Idag så har jag kokat chokladkola. Så himla gott och enkelt att göra. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
Chokladkola. Blandaalla ingredienser i en stor tjockbottnad kastrull och rör om. Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den
Tag av ifrån kastrullen och rör ner mjölkchoklad tills allt smält och det blir en jämn kola. Låt svalna och kallna i kyl någon timme innan kolan skärs upp i lagom stora bitar
Seg kola & Choklad. Tror ärligt talat faktiskt inte det. Som när jag upptäckte att man kan smälta Rollos med en skvätt mjölk till en ljuvligt god kolasås
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Blir kolan hård men tuggbar när du testar smeten så är de klart. Jag har ej någon temp så jag kör kul provet som innebär att man tar lite av smeten o häller i ett isvatten glas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.