vitpeppar från kvarn. En krämig mild men smakrik risotto smaksatt av citron ochkrondill som kan serveras rakt upp och ner dom en egen rätt eller som här i kombination med smörstekt makrill ochrödbetor
Helst så vill man äta dem utan att tillreda för mycket men koktarödbetor med en god dijonsenapsvinegrette och mild nyskördad Bjärelök är fantastiskt gott
Rödbetor brukar jag äta våffelskivade och inlagda på burk till pytt i panna men jag tänker varje gång jag äter färska kokta, speciellt på krogen, att det måste jag ju göra själv någon gång
När rödbetorna kokat klart, kyl dem i kallvatten och skala dem. Har du inte ätit färska rödbetor ännu är det hög tid att njuta av primörena, en god getostkräm till en en fullträff
färska rödbetor. Tvätta och koka sedan betorna i rikligt med vatten tillsammans med krondill. Halstra kalvinnanlåret i en mycket het stekpanna utan fett runt om och gnid sedan in det grovt salt
Skala rödbetornaoch skär dem i klyftor. Servera genast så att rödbetorna inte färgar hela rätten. Skiva potatisarna i centimetertjocka skivor och skär löken i klyftor
Lägg till sist på de varma rödbetornaoch fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.