Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
Vit sparris kan skalas med potatisskalare. Börja ca 2 cm nedanför toppen, där "fjällen" slutar. Se till att allt skal kommer med, annars blir det hårda trådar kvar
Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
När jag var liten åkte familjen ibland ut i skogen och plockade blåbär, lingon och hallon. Jag minns det som en trevlig gemensam upplevelse och som belöning fick vi äta paj eller något annat gott som mamma gjort av bären
I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. "Ajamen nääää, har dom inget annat för sej i det där Mårtenssonska köket än att bjuda på julmat hela tiden", tänker kanske någon nu i
Ingredienser- valfritt antal havskräftor - en rejäl klick smör- 2 vitlöksklyftor- halvt knippe persiljaGör så här. 1) sätt på ugnen på 200 gr och ta fram smöret ur kylen2) halvera havskräftorna på längden och pilla ut bajsranden3) blanda samman smör, vitlök och hackad persilja4) fördela vitlökssmöret på havskräftorna5) in i ugnen i ca 5 min
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och tillsätt degspadet, rör tills jästen löst sig
Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. 4-8 st koktahavskräftor (beronde på storlek)125 g rumstempererat Arla® Svenskt Smör1⁄2 dl finhackad persiljarivet skal av en halv citron2-3 vitlöksklyftor, pressade1⁄2 tsk salt1 krm sambal oelek. 4-8 st koktahavskräftor (beronde på storlek)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.