4 bit torskrygg (á 150 g) vitt vin lagerblad salt vitpeppar 24 färskpotatisar salt 1 knippe dill 30 g bladspenat olja, till stekning salt 12 gröna sparrisar 200 g färsk pepparrot, riven 500 g räkor med skal dill, efter smak 500 g smör
En fin bit torskrygg serverat medkokt potatis, riven pepparrot och skirat smör. Fisken, en eller två fint skalade ochkokta potatisar, det skirade smöretoch en hög härligt rivig pepparrot
Dill. Servera medkokt potatis. Kokt torsk. Börja med att sätta på potatisen. Smält smöret. R och jag njuter men pluttisarna , dom ville hellre ha ugnspannkaka
Riktigt snabblagad lyxmat4 Personer600gr torskrygg25 gr smörpepparotsalt, socker och pepparsalta och sockra torskryggarna några timmar innan det är dags att laga den. Sätt sen på ugnen på 150 grader och ställ in torsken det tar ca 10-15 minuter beroende på hur tjock torsken är (baka den inte för länge utan den skall vara blank och saftig inuti. Bryn under tiden smöret i en stekpanna, passa dig så att det inte bränns, riv pepparoten och servera direkt när torsken är klar 4 P. 600gr torskrygg. 25 gr smör. 150 grader och
Toppa sen med räkor, ägg, rödlök, pepparrot ochdill. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. Bryn smöret precis före servering i en kastrull eller stekpanna och fördela smöret över salladen
Lägg fisken i en ugnsfast form, krydda den med limepeppar på ytan och lägg på en tunna skiva smör. Jag valde att laga till den ganska enkelt och servera med enkla tillbehör
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.