Servera fisken medsmöret, riven pepparrot, rädisor och kokt potatis. Bryn smöret. Gnid in fisken med salt och låt den ligga ca 30 min. 600 g benfri torskrygg. 100 g Arla® Svenskt Smör
KoktTorskmedPepparrotssmör. Kokttorsk låter väl kanske inte som en riktig delikatess för en del. Låt dra ett par minuter, vänd försiktigt torskenmed en stekspade
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Toppa med dill, slå smöret över och servera med citronklyftor och kokt potatis. kokt potatis. Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas
Servera med valfria tillbehör, t ex kokt potatis (eller ångad broccoli och blomkål för lågkolhydratsätare), det skirade smöret, ägghacket och/eller färskriven pepparrot
Ringla över det bryntasmöret och toppa med brödsmulorna. Bryn resten av smöret i en kastrull. Smula brödskivorna och stek smulorna frasiga i 1-2 msk smör. 100 g Arla® Svenskt Smör. 4 st kokta ägg
Servera torskenmedkokt potatis, skirat smör, citronklyfta samt riven pepparrot och ev. Kokttorsk. lägg torskenmed lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar
Jag serverade rätten med pressad potatis och kokta ärtor, väldigt gott till. Här har du en saftig fin fisk som toppas med det nötiga varma smöret som smaksatts med ägg och den salta ansjovisen
Kokt potatis. Om du har torskryggmed skinn lägger du ner torskenmed skinnsidan ner och öser sedan ovansidan medsmör tills torsken är klar - den ska ha en liten kärna i mitten
Hur gott och enkelt som helst, bara man har ett djupfryst torsk hemma, färsk fungerar förstås också men då måste man ju åka och handla, så att ha torsk i frysen är ett bra att ha
Torskrygg4 bit torskrygg, utan skinn (à 150 g) salt strösocker smör. 1Citronglaserad kålrabbi800 kålrabbi 50 g smör 1 citron, skal och saft salt olivolja. 1Örtkräm med stenbitsrom2 dl crème fraîche 0,5 ask krasse 0,5 dl dill, hackad 100 g stenbitsrom salt. 1Bryntsmör100 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.