Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött ocholivolja. Skär av nedre delen på sparrisenoch koka den i saltat vatten till det finns en liten kärna kvar
Gjorde lammfärsbiffar med ugnsrostade sötpotatisar, grillade små kycklingben från Bjärekyckling och så kokade jag vit sparris som jag serverade med en hollandaisesås
Koktiden varierar så prova med en sticka. Skala den vita sparrisenmed potatisskalare. Koka sparrisen i lättsaltat vatten så att den nätt och jämnt är mjuk
Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisenoch skölj sparrisen. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola
Skala och skiva schalottenlökarna och låt fräsa med bacontärningarna. Vänd ned färskriven parmesanost. Väldigt gott och fungerar lika bra till vardags som till fest
Lägg på laxen och den koktasparrisen. Pressa citron över och krydda med valfria kryddor. Stek laxen i en teflonpanna utan att tillsätta fett, salta och peppra
Serverade torskryggen mednykokt potatis och svensk grön sparris, tomatbitar och dillemulsionen. Tillsatte neutral olja och körde med stavmixer tills det tjocknade och blev en majonnäsliknande emulsion
Men när det är sommar och färskpotatistider nöjer jag mig med den näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatis och ösa över en massa gott i en gratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.