Kokt pressad potatis. Den juliga headern har byts ut till en med nyårstema och länkarna i listen till höger innehåller nu lite smått och gott blandat för nyårsfirandet
Vill ni inte använda honung så går det bra med fibersirap eller sockerfri lingonsylt men lite sötma behövs för att runda av smaken av dijon- och dragon
Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats ochkokts för att serveras medkokta pantoffler och pipparrotssås
skiva oxbringan tunt och lägg upp på fat. Smaksätt pepparrotssåsenmed salt och peppar. Lägg bringan i en stor kastrull och häll vatten så att det täcker
Lägg ner oxbringanoch låt vattnet koka upp. Oxbringan ska inte stormkoka, bara sjuda. Fräs schalottenlök i Milda, pudra majsstärkelse över och späd med buljongen
Oxbringa1 kg oxbringa, färsk vatten 1 gul lök 1 morot 1 lagerblad 2 timjankvist 5 vitpepparkorn. Tillbehör och servering300 g morot 300 g rotselleri 300 g palsternacka buljong
Servera i så fall kött och sås med vanlig kokt potatis, själv gillar jag pressad eller nypotatis. Gott som fan, då tycker jag att man kan bryna på de kokta skivorna av bringan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.