600 g
oxbinga (rimmad, färdigkokt skuren i skivor)
2 st
morötter (skalade, i 0.5 cm skivor)
2 st
palsternacka (skalade, i 0.5 cm skivor)
1 st
purjolök (i 1.5 cm skivor)
2 st
äpplen (cm-stora tärningar)
1 msk
smör
2 dl
cider
1 dl
äppelpuré
1 st
kalvbuljongtärning
30 g
smör
2 msk
dijonsenap
400 g
kålrot
400 g
rotselleri
1 dl
grädde
2 dl
creme fraiche
salt & peppar
Smörslungade rotfrukter2 st morötter (skalade, i 0.5 cm skivor) 2 st palsternacka (skalade, i 0.5 cm skivor) 1 st purjolök (i 1.5 cm skivor) 2 st äpplen (cm-stora tärningar) 1 msk smör
Äppelbuljong2 dl cider 1 dl äppelpuré 1 st kalvbuljongtärning 30 g smör 2 msk dijonsenap
Rotfruktspuré400 g kålrot 400 g rotselleri 1 dl grädde 2 dl creme fraiche salt & peppar
Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats ochkokts för att serveras medkokta pantoffler och pipparrotssås
Serverade torskryggen mednykokt potatis och svensk grön sparris, tomatbitar och dillemulsionen. Tillsatte neutral olja och körde med stavmixer tills det tjocknade och blev en majonnäsliknande emulsion
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.