Kokt lax i dillsås med syrliga morötter
Manfreds Mattorg
Manfreds Mattorg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser till 3-4 pers
  • 400 g Laxfilé, skuren i 3x3cm bitar
  • 1,5 dl Fiskfond, (utblandat från flytande koncentrat)
  • 2 dl Creme fraiche
  • 4 msk Dill, klippt om färskt alt. fryst
  • 8 msk Ättika
  • 5 msk Socker
  • 2-4 msk Smör, osaltat
  • 2-3 msk Maizena utrört i vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3 st Morötter, skuren i slantar
  •  
  • Koklag till laxen
  • 1 st Lagerblad
  • 6 st Vitpepparkorn
  • 5 cm av det vita på en Purjolök
  • 2-3 msk Vittvinsvinöger
  • 4-5 dl Vatten
  • Ris eller pressad potatis passat bra till

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.