Till middag blev det kycklingmed ris och currysås. Till skillnad från många andra så använder jag inte mjölk i min currysås, utan gör den på buljongen jag kokar kycklingen i
Servera med ris, gröna ärtor och grönsakerna som kokat medkycklingfilén är också goda. Currysås. 1 liter vatten2 msk salt1 gul lök5 cm purjolök1 klyfta rotselleri1 morot5 vitpepparkorn3 kryddpepparkorn1 lagerblad4 kycklingfiléer eller 2 rejält storaKoka upp vatten, kryddor och grönsaker, lägg i de frysta kycklingfiléerna. Låt koka cirka 40-45 min, kontrollera att kycklingen är färdig. 1 liten gul lök2 msk mjölkfritt margarin2 tsk Santa Maria mango curry6 dl av buljongen från kycklingkoket (naturligtvis går det även att använda köpt buljong/fond, om du inte ska koka kyckling till såsen)1 msk potatismjöl1 dl Oatly imatFinhacka löken och fräs den i en kastrull med margarinet. Strö över curryn och låt den fräsa med en liten stund, häll sedan över 4 dl av buljongen och låt alltsammans sjuda cirka 5 min. Späd med de återstående 2 dl buljong, eftersom såsen annars blir ganska tjock. 4 kycklingfiléer eller 2 rejält stora
Kyckling och baconbiffar medcurrysås. Mixa kyckling och bacon ( om du inte kan mixa så hacka fint och smått) hacka löken och vitlöken smått, krydda med lite vitpeppar (ej salt
Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord medkycklingfilé istället. Smaksätt med dill och ättika. Sila av buljongen, spara kokvattnet och kycklingen
Sesamfröpanerad torsk, kokta haricots verts och kall currysås. mixa allt utom olja med stavmixer i en lagom stor glasburk, häll sakta ner olja med mixer igång lite snett mot botten
Skär kycklingfilén i tärningar och bryn tillsammans med löken. En väldigt god och enkel curryrätt som passar utmärkt med ris, jag använder nästan alltid basmatiris
Satt i går kväll och funderade på vad jag skulle göra för lördags recept, om det blir fint väder så har jag inte någon lust att stå vid spisen… det fick bli allt i ett i ugn medkyckling och currysås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.