Kokt kalv i dillsås
Farmors mat
Farmors mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • En klassiker som också går bra att göra på lammkött
  • 4 portioner
  • Till köttkoket
  • 1½ kg kalvkött, rygg eller bog
  • 1 gul lök
  • 1 morot 2 hönsbuljongtärningar vatten
  • 8 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn 3 lagerblad 1 tsk salt per liter vatten
  • dillstjälkar
  • Kokta morötter
  • 6 medelstora morötter
  • Dillsås
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 4 dl buljong från köttkoket
  • 2 dl gräddmjölk (välj proportionerna själv)
  • 3 msk ättikssprit, 12 %
  • 3 msk socker
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 dl finhackad dill

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.