Denna fantastiska tårta, bestående av kladdkaka, cheesecake, kolakräm och chokladtryffel, bakade jag för ett par veckor sedan till vår äldsta dotters födelsedag
Ingredienser Portioner. ca 12 bitar Kladdkaka 150 g smör (+ lite till formen) 4 ägg 4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4 - 5 msk kakao 2 dl vetemjöl (+ lite till formen) 1 nypa flingsalt 10 - 15 bitar after eight Tryffeltopping 3/4 dl vispgrädde 300 g mjölkchoklad after eight bitar Till servering vispgrädde Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljessens och rör till sist i det smälta smöret
En härligt somrig och kladdig jordgubbskladdkaka med vit choklad och jordgubbar i smeten. Kladdkaka kan vara Sveriges favorit när det kommer till bakverk, först och främst är den riktigt god med den är även riktigt lätt att baka och samtidigt så finns det oändligt många sätt att variera den på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.